Thursday, December 16, 2010

bookworming,

aku memang ada satu reading habits yang boleh dikatakan tegar juga. dari sekecil- kecil kolum dalam surat khabar, sehinggalah ke puisi- puisi indah yang ringan dan juga artikel artikel berat oleh orang kenamaan pun pun aku baca juga. cuma novel je aku macam lambat sikit. entah, kurang berminat. tapi baca juga kadang- kadang.


sejak akhir- akhir ni je kurang membaca. duduk rumah ni asyik nak melagho je. tapi akhirnya semalam terdetik jugalah nak baca buku yang dah lama aku beli dari Popular. hee aku suka lepak Popular. membaca sampai bersila- sila. tunggu masa nak baring je. buku pasal Alexander The great. aku memang minat pasal sejarah Iskandar Zulkarnain ni. tapi makin baca, makin kompleks :S .


hmm tapi one thing je aku tak paham lah dalam kebanyakan orang kita ni, memang kurang habit membaca. at least baca paper pun ok je. paling koman pun baca artikel- artikel bagus dalam blog- blog yang ilmiah ke. so tak delah nampak macam mengadap internet ni untuk buang masa semata. one of my favourite blog yang berilmiah ni ialah blog Faisal Tehrani. his brilliant ideas and opinion really put my mind at ease. :)


try to put some effort in reading. tak perlu yang berat- berat pun tak pe. Reading does magic. No wonder the first revelation to Prophet Muhammad (s.a.w) was Iqra' which its mean, "bacalah" :D




beg berkaki limited edition


potpetpotpet : sangat penat dengan beberapa siri photoshoot. but its fun oke ;))

6 comments:

khairunnisa ♥ said...

I love to read his blog too ^__^ selamat membaca ;)

khairunnisa ♥ said...

I love to read his blog too ^__^ selamat membaca ;)

ahsfantasy24 said...

betul tu..
suke ngt blog abg faisal,
pnuh info dan teladan~

die berani bersuara,
i like~

asna cute said...

baca blog manis pun ada faedahnya =)

~cik manis~ said...

khairunnisa : yeahh. same la kite :)

kak ayu : betol3. sarkastik tpi buat kite fikir

kak asna : wahh. tenks kakak :)

ijatnuar87 said...

hehehe...sma la kiter,cuma ambe suker baca novel...& suker membaca blog ,hehehe