Saturday, January 22, 2011

saya optimis, open minded dan sarcastic.

minggu ni semua benda serba tak kena dengan diri aku. aku rasa tahun 2011 ni starting dia tak berapa nak best lah. dengann poket yang bocor bukan sebab koyak tapi sebab pokai. dalam minggu ni je berapa kali dah aku menangis tumpahkan air mata pun tak tau.


tapi, satu benda je yang aku sedar sekarang ni,

"sesuatu yang kita rancang kita hendak grab sangat, tapi kalau Allah tak bagi, memang takkan mungkin kita dapat achieve "


aku rasa macam apa yang aku nak tu, makin membuak- buak aku nak, makin jauh je dia pergi. tiada izin Allah, tak mungkin benda tu kita dapat kan? aku redha dan syukur je dengan apa yang aku ada sekarang. rezeki, family, kesayangan, sisters, sahabat2. semua sebenarnya lebih dari cukup untuk. tapi frust still ada. sebab orang ambitious macam aku ni, bila tak dapat benda yang aku nak sangat, aku rasa macam seluruh alam ni gelakkan aku. dan perasaan gagal tu memang tak cool langsung.



malam tadi aku nangis. badan aku tak berapa nak sehat. demam sikit pun takkan nak menangis kot? aku rasa aku main weak lah sekarang ni. aku bukan apa, sepatutnya bila aku sakit, aku ada di samping ibu aku. tiba- tiba je aku rasa benci jadi dewasa ni. semakin tua umur aku, semakin aku perlu belajar survive sendiri. padahal baru 21.



sejak mula berjinak- jinak dalam bisnes juga aku mula rasa komitmen hidup aku makin banyak. nak jaga hati customers lagi, jaga hati bos lagi, jaga hati orang tersayang lagi. aku rasa macam masa aku dah kurang dah untuk bersosial berseronok- ronok demi mencari kesenangan di masa hadapan (even bisnes ni sampingan je) . dan sekarang baru aku sedar payahnya nak cari sesuap nasi. oke lepas ni confident tak nak tacing dah bila ibu ayah busy sangat kerja. sebab aku dah mula rasa payahnya nak cari rezeki. aku menangis lagi :| .



kelmarin tengok cerita Forrest Gump. kagum aku dengan kehebatan dan kecekalan seorang yang IQ nye di bawah tahap 80 tapi akhirnya menjadi seorang kenamaan yang hebat dalam pelbagai bidang. aku yang sempurna akal ni pun asyik banyak je masalah and tak excel excel pun. ye aku menangis lagi lepas tu.


dahlah. minggu ni memang tak best. sikit sikit nak nangis. oke dah bai aku nak gi nangis lagi.

8 comments:

nursufi said...

cik manis~
xmo nanges2 tao...
tp kdg2 bile nanges, kite akan realease....
setiap mslh pasti ad pnyelesain n hikmahnya.....
tabah ye~

~cik manis~ said...

thanks kak scha:| .
kdang3 nangis ni boleh release gak tensen. nangis mengadu kat Allah:)

hacimun said...

eh eh cik manis ni,xmanis tau nangis2 selalu.

kalau nak nangis,bia nangis sekali tu yang hebat bombastik punya.

pastu dah jangan nak nagis2 lagi.ok?

~cik manis~ said...

hacimun : sedeh so nangis la :| . huhu baekk ! tak elok nangis byk sgt kan? tenkiu :)

maCy said...

sarcastic? join blog sarkasis. keh2

uyaitusaya said...

tepi pantai ritu nanges x??
ehe..
xm0 sedey2 yep.
hilang manisnye nnt=)

ainul said...

everything that happens in the world has a reason. :)

shada wentz said...

aww...kak manis. jgn nenges. kita maen badminton nt k? :P